De meest gestelde vragen over Pokemon kaarten

Zijn Pokemon kaarten van AliExpress echt?

Nee, de Pokemon kaarten die je in China bij AliExpress of Wish besteld zijn nep. De redenen zijn duidelijk: de prijs is te laag, de kwaliteit te slecht en de samenstelling van de kaarten kloppen niet. Normaal koop je een setje met hooguit 1 of 2 bijzondere kaarten (zoals GX, Holo of EX). Bij AliExpress kan je 300 bijzondere kaarten in 1x kopen. Lees ons artikel Zijn Pokemon kaarten van AliExpress echt of nep? voor de hele uitleg.

Nep Pokemon kaart van AliExpress

Welke Pokemon kaart is het meeste waard?

In 2020 werd er ruim 200 duizend euro betaald voor een bijzondere Illustrator kaart uit 1998. Alhoewel er op het internet veel hoge bedragen worden gevraagd voor bijzondere Pokemon kaarten, is de het algemeen bekend dat dit de duurste kaart was.

duurste Pokemon kaart
Inmiddels is er al een paar keer meer geld betaald voor een Pokemon kaart dan destijds voor de Illustrator. Benieuwd welke Pokemon kaarten dit zijn? Bekijk dan ons artikel Welke Pokemon kaarten zijn zeldzaam en veel geld waard?

Wat is een shadowless Charizard waard?

De 1st edition Shadowless Holographic Charizard is ongeveer 50.000 euro waard. Heb je een first edition shadowless Charizard die niet perfect is, dan wisselen deze kaarten nog steeds voor minimaal 15 duizend euro van eigenaar. Soms worden ze voor nog meer aangeboden, zoals je kan zien in onderstaande foto.
duurste-charizard-kaart

Hoe kan ik uitzoeken hoeveel mijn Pokemon kaart waard is?

Op onze site kan je dat uit (laten) zoeken. Om te bepalen hoeveel een Pokemon kaart waard is, moet je allereerst de naam van de Pokemon en de serie bepalen. Daarna kan je via onze handige tool checken wat de kaart gemiddeld waard is. Uiteraard is de staat van de kaart daarin bepalend.


Hoe kan ik zien of een Pokemon kaart echt of nep is?

Je kan dit zien aan een aantal dingen zoals de kleur, de dikte en de structuur van het papier, het lettertype, de grootte van de Pokemon kaart en aan de details. Op onze pagina Hoe herken je een nep Pokemon kaart? leggen aan de hand van voorbeelden uit hoe je van elke kaart kan bepalen of hij echt of nep is.

Hoeveel verschillende Pokemon kaarten zijn er gemaakt?

Als je alleen naar de Engelstalige kaarten kijkt, zijn er ongeveer 13.000 duizend verschillende kaarten gemaakt. Dit zijn de Sets en series, de promo kaarten en de special editions zoals de McDonalds kaarten. Wil je de hele lijst zien die op Pokemonkaart.nl staat? Wij hebben ruim 13 duizend kaarten die je hier kan vinden.

Hoeveel Pokemon kaarten zijn er wereldwijd gedrukt?

In Maart 2020 liet Pokemon weten dat er ruim 30,4 miljard Pokemon kaarten geproduceerd waren in 77 landen en in 13 verschillende talen. De Nederlandse taal was er daar een van.


Kan ik mijn Pokemon kaart in Nederland laten taxeren?

Als je denkt dat je kaart best wat waard kan zijn, zou je hem kunnen opsturen naar de UK om hem te PSA laten graden. Wil je wat meer zekerheid, dan kan je met een tussenpersoon werken die de afhandeling met PSA doet.

Hoe kan ik de Mc Donald’s Pokemon kaarten voor het 25-jarig jubileum in Nederland kopen?

Mochten de Nederlandse McDonald’s ook de Pokemon kaarten gaan weg geven bij de Happy Meals, dan is dat pas in Mei. Wij van Pokemonkaart.nl hebben echter een goede en goedkope manier gevonden om deze kaarten toch te bemachtigen. Check daarom snel dit artikel: McDonald’s 2021 Pokemon kaarten ook in Nederland.

pikachu_mcdonalds-25-year-hi-res

Welke Pokemon kaarten zijn veel geld waard?

Alle Pokemon kaarten uit de originele Base set zijn veel geld waard, zeker als ze 1st Edition zijn. Daarnaast zijn ze nog meer waard als ze ook nog eens zonder schaduw zijn en Holo. We hebben het hier dan wel over hele bijzondere Pokemon kaarten. Wil je een top lijst zien van alle 14 duizend Pokemon kaarten (dus niet perse 1st Edition of Promo’s), kijk dan bij ons totaal overzicht van Pokemon kaarten.

Op deze pagina geven we antwoord op vragen als “Welke Pokemon kaart is het meeste waard?”, “Hoe kan ik uitzoeken wat mijn Pokemon kaart waard is?” en “Zijn Pokemon kaarten van AliExpress echt of nep?”. Heb jij een vraag over Pokemon kaarten die hier niet behandeld is? Laat het ons weten in de comments.

4 gedachten over “De meest gestelde vragen over Pokemon kaarten”

    1. Dag Jacoba,

      Goede vraag! In principe zijn Engelstalige kaarten meer waard dan de kaarten uit bijv. Nederland. Echter, 1st Edition Pokemon kaarten in de Nederlandse taal leveren nog steeds veel op. Daarnaast verzamelen veel Nederlanders deze kaarten vanwege emotionele waarden.

  1. De waarde die bij de kaarten staat aangegeven. Gaat het om gewone kaarten of alleen de holo en reverse holo kaarten.

  2. Hoii. Ik wil beginnen met pokemon kaarten kopen. Welke serie is het beste om te kopen en te gaan sparen ?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven