McDonald’s 2021 Pokemon kaarten ook in Nederland?

In Amerika is er een ware run ontstaan op de Pokemon kaarten die je bij een Happy Meal krijgt of die je bij de McDonald’s kan kopen voor 3 dollar vanwege het 25-jarig bestaan van Pokemon. De actie is een enorm succes en de vraag is natuurlijk of deze actie ook in Nederland komt. En zo ja, wanneer je bij de McDonald’s in Nederland dan deze speciale 25th anniversary Pokemon kaarten kan halen. Ook laten we je zien hoe je nu al aan de McDonald’s kaarten kan komen. Daarnaast onthullen we de 1e hi-res scan van de Pikachu kaart.

Laten we beginnen met de speciale Pikachu kaart te tonen. Deze kaart is nummer 25/25 en bestaat in de gewone en de Holo variant. Zoals je kan zien, is het een remake van de kaart uit de Unified Minds serie uit 2019. Maar wat is hij gaaf he?

pikachu_mcdonalds-25-year-hi-res
Pikachu op de speciale McDonalds promo (2021)

Om deze (of andere) Pokemon kaarten uit de McDonald’s serie te bemachtigen kan je op dit moment al niet meer bij MacDonalds terecht en ben je aangewezen op online platformen zoals eBay. Je kan bijv. Pikachu kopen voor 3,5 dollar (ongeveer € 2,80). Er komt dan nog wel verzendkosten bij. Zie deze advertentie:

Dat de kaarten gewild zijn, wisten we al. Maar dat het zo extreem was als dit jaar konden we niet bedenken. Niet alleen is er een run op de Pokemon kaarten, ook zijn er veel opkopers actief die hele dozen met Pokemon kaarten kopen en vervolgens weer doorverkopen. Op eBay staan dozen met 150 setjes (dus 600 Pokemon kaarten) te koop voor rond de 1000 dollar. De prijs daalt al iets, gisteren werd ons een doos aangeboden voor 500 dollar. We hebben dit afgeslagen. Een uur later was de case verkocht. Ook vandaag weer staan ze voor rond de 650 dollar te koop:

Koopje? Voor 500 euro heb je 600 Pokemon kaarten uit de McDonalds 2021 serie

Wanneer komen de Pokemon kaarten bij de McDonald’s in Nederland?

We hebben dit bij diverse mensen nagevraagd, zowel bij medewerkers van de McDonald’s in Nederland als bij verkopers van Pokemon kaarten. Mensen rondom de marketingafdeling van McDonald’s menen dat de actie wel degelijk naar Nederland komt, maar dat we nog twee maanden moeten wachten. Ergens in April/Mei dus. Een aantal verkopers op Marktplaats zegt dat deze actie NIET naar Nederland gaat komen. De vraag is echter of dit zeggen niet in eigen belang is. Ze bieden nu (veel te duur) boostersetjes op Marktplaats aan voor 10-15 euro (voor 4 kaarten). Het is logisch dat zij aangeven dat dit de enige kans is de kaarten te bemachtigen.

Update 29-03-21: De voorlopige landen buiten de USA waar de 25th anniversary kaarten te krijgen zijn: Duitsland, Canada.

Dus wil je alsnog je McDonald’s collectie compleet maken, check dan snel Marktplaats of eBay.
En hou onze site in de gaten, zodra we nieuws hebben laten we dit weten!

Pokemon kaarten in Duitsland zijn in het Duits

Hoe kan je nu al aan de Pokemon kaarten van McDonald’s komen?

Wil je niet wachten tot mei met het verkrijgen van deze speciale Pokemon kaarten? Dan kan je 2 dingen doen. Allereerst zijn er aanbieders op Marktplaats die zeggen de boostersetjes te hebben. Echter, de prijs is hoog: 15 euro gem. voor 4 kaarten. Als je 10 setjes koopt (dus 40 kaarten), ben je rond de 90-100 euro kwijt. Dat is ongeveer 2,50 per kaart.

Een veel goedkopere manier is via eBay. Je betaalt op eBay weliswaar wat meer portokosten, maar per saldo ben je veel goedkoper uit dan op Marktplaats. Wij hebben daar boostersetjes gekocht voor 4 euro per zakje (dus 1 euro per Pokemon kaart). Op 5 maart komen deze binnen en zullen we ze hier op Pokemonkaart.nl live gaan open maken. Hou deze site dus goed in de gaten!

De goedkoopste aanbieder van de McDonald’s Pokemon serie op dit moment is deze verkoper. Het mooie is dat hij ook nog korting geeft als je er om vraagt (en meerdere setjes koopt). Per saldo kom je dan uit op ongeveer 1 euro per Pokemon kaart.

Heb je geen behoefte aan het openscheuren van de boostersetjes en wil je gewoon in 1x de hele McDonald’s serie in huis hebben? Check dan op verkopers die de hele normale set (25 kaarten) of de complete set (25 kaarten + 25 holo’s) aanbieden. Op dit moment kan je de gehele set (50 kaarten) voor 450 dollar kopen. Nog een beetje duur dus. Het goede nieuws is dat je de 25 non-holo’s nu voor nog geen 30 euro inc. verzending naar Nederland kan kopen:

Dus, wil je de McDonald’s snel en goedkoop in huis, dan raden wij aan sites als eBay en Markplaats in de gaten te houden. Heb je wat meer geduld? Wacht dan nog even 2 maandjes. De Pokemon kaarten zijn dan hoogstwaarschijnlijk in Nederland bij de McDonald’s te krijgen. En zo niet, dan is de hype rondom deze kaarten waarschijnlijk gaan liggen en kan je de kaarten ook online voor een stuk minder kopen.


10 gedachten over “McDonald’s 2021 Pokemon kaarten ook in Nederland?”

  1. In Duitsland hebben ze deze kaarten ook al lang in de Happy Meals zitten (vanaf begin maart)! Ons buurland heeft zelfs al vertaalde 25th anniversary Happy Meal kaarten (naar het Duits). En nu krijgt Canada ze zelfs ook. Komen ze echt niet naar Nederland binnenkort? Want ik heb echt geen zin om zielig McDonalds kaarten te gaan zitten kopen via Ebay 🙁

    1. Klopt dat de Duitste McDonalds de Duitse kaartjes al heeft. We hebben toch de marketing van McDonalds NL weer even een e-mail gestuurd. Zodra we iets horen, posten we het hier!

  2. Wie weet wat het verschil is met deze kaarten en die je sinds maart bij Intertoys kan kopen?

        1. Klopt. En niet alle Pokemon kaarten uit de McDonald’s set zijn al te verkrijgen in het grote formaat. Wij denken dat er elke maand 3 nieuwe worden gelanceerd.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven