veel gestelde vragen

Hoe komen jullie aan al die Pokemon kaarten?

Het korte antwoord: voornamelijk het internet. Het lange antwoord: we hebben heel veel research gedaan, fansites bekeken en blogs gelezen. Ook zijn we zelf verwoed verzamelaar van Pokemon kaarten. Al sinds 2000! Daarnaast hebben we de officiele website van Pokemon uitvoerig bestudeerd. Tenslotte maken we zelf scans, en krijgen we soms scans toegestuurd. Mocht je dit ook willen doen, neem dan contact op via onze contactpagina.

Ik heb scans van een bepaalde set die nog niet op Pokemonkaart.nl staan. Kan ik die uploaden?

Als de scans van goede kwaliteit zijn: graag! Je kunt via onze contactpagina contact opnemen.

Wat is mijn Pokemon kaart waard?

Je kan dit vinden door op een specifieke kaart te zoeken, of per Serie of Set te kijken wat de kaarten waard zijn. De waardebepaling is een momentopname. We streven ernaar elke week de waarden te updaten van de oudere sets, en vaker (dagelijks) bij de nieuwere sets en populairdere sets zoals de sets uit de Classic Series.

Hoe bepaalt Pokemonkaart.nl de waarde van de kaarten?

We doen met een klein team grondig onderzoek en maken daarbij gebruik van verschillende (internationale) tradingcard websites en andere veilingsites. We zien doorgaans grote prijsverschillen tussen tradingcard websites en veilingsites zoals eBay. Op eBay wordt vaak de hoofdprijs gevraagd, terwijl een site als Troll & Toads veel realistischere prijzen vraagt. Om dit te normaliseren gaan bij onze waardebepaling altijd uit van gemiddelden van al deze sites. Daarnaast bepalen we de waarde op basis van kaarten die er nog prima (mint, near-mint) uit zien.

Wat betekenen die pijlen achter de waarde van de kaarten?

Elke keer als we de waarde van de Pokemon kaarten updaten, laten we de trend zien. Dus stijgt de prijs, daalt deze of blijft hij gelijk? Daarachter staat tussen haakjes het bedrag dat de kaart in waarde is veranderd sinds de laatste update. Wij updaten de waarde van de kaarten elke week, en sommige sets elke dag.

Ik zie een fout of mis een paar kaarten.

Alhoewel we volledig proberen te zijn, is het natuurlijk mogelijk dat we een fout gemaakt hebben. Of niet volledig zijn. En soms gebeurt het dat de (ingewikkelde) berekening een foutje maakt, of bijv. de Amerikaanse punt niet goed vertaalt naar een komma. Laat het ons dan aub weten via het contactformulier.

Door een fout op jullie site heb ik een kaart voor te veel geld gekocht op Marktplaats.

Helaas valt dit buiten onze verantwoording. Alhoewel we compleet proberen te zijn en trachten een helder en actueel overzicht van de (waarde van) Pokemon kaarten te geven, kan er altijd een foutje sluipen in de waardebepaling. Pokemonkaart.nl is niet aansprakelijk voor enige schade die daaruit ontstaat. We adviseren dan ook om zelf ook altijd onderzoek te doen voordat je een kaart koopt.

Door een fout op jullie site heb ik een kaart voor te weinig geld verkocht op Marktplaats.

Helaas valt dit ook buiten onze verantwoording. Alhoewel we compleet proberen te zijn en trachten een helder en actueel overzicht van de (waarde van) Pokemon kaarten te geven, kan er altijd een foutje sluipen in de waardebepaling. Pokemonkaart.nl is niet aansprakelijk voor enige schade die daaruit ontstaat. We adviseren dan ook om zelf ook altijd onderzoek te doen voordat je een kaart aanbiedt op bijv. Marktplaats of eBay.

Ik wil Pokemon kaarten kopen. Kan dat op Pokemonkaart.nl?

Nee, op dit moment nog niet. Je kan Pokemon kaarten kopen op verschillende websites in Nederland, of check de internationale websites zoals ebay en Amazon. Koop echter niet je kaarten bij sites zoals AliExpress. Daar worden geen echte kaarten aangeboden.

Scroll naar boven