Hoe moet je een Pokemon kaart lezen?

Wat betekenen alle symbolen op een Pokemon kaart? Wij leggen alle symbolen en kenmerken uit, zodat je weet welke kaart in het spel het sterkst is, en welke Pokemon kaart het meeste geld waard is.

Op elke Pokemon kaart staan heel veel symbolen en tekens. Sommige bepalen hoe je de kaart in het Pokemon spel kan gebruiken, andere zeggen meer iets over de serie of set waarin de kaart behoort of hoe zeldzaam hij is. Pokemonkaart.nl legt hieronder alle symbolen uit:

Allereerst zie je op elke Pokemon kaart linksboven de naam staan. In totaal zijn er 898 Pokemon’s, dus het zal even duren voor je ze allemaal herkent.
Linksboven zie je de Stage (fase) van de Pokemon. Basic is de eerste Stage. Zodra een Pokemon geëvolueerd is, zie je hier welke Pokemon aan de basis stond.
Het belangrijkste onderdeel van de Pokemon kaart: de illustratie. Deze kan normaal zijn, of Holo.
Het nummer dat de Pokemon in de Pokedex heeft, samen met kenmerken zoals lengte en gewicht.
De ontwerper van de Pokemon kaart. Verreweg de bekendste ontwerper is Ken Sugimoro.
Één van de belangrijkste kenmerken om een kaart te herkennen: het Set symbool.
Hier zie je het kaart nummer gevolgd door het totaal aantal Pokemon kaarten in de Set. Als het eerste nummer hoger is dan het totaal, heb je te maken met een Secret Rare Pokemon kaart.
Elke Pokemon kaart Common, Uncommon of Rare. Dit wordt uitgebeeld met een rondje, ruitje of ster. Daarnaast bestaan er nog speciale promotie kaarten, er staat dan ergens op de kaart een Promo logo.
Het jaartal waarin de Pokemon kaart uitgebracht werd.
In twee zinnen wordt hier omschreven wat de Pokemon kan.
In dit grote blok wordt gemeld wat de sterkte en zwakte van de Pokemon is. Ook staan hier de eigenschappen.
Rechtsboven kan je zien tot wat voor Soort de Pokemon behoort. Bisharp hoort bij de Metal soort.
HP staat voor Hit Points, oftewel de grootte van de schade (Damage) dat een Pokemon aan kan. Hoe hoger, hoe sterker de Pokemon is.

In de meeste gevallen hebben Pokemon kaarten al deze symbolen en kenmerken. Maar, in sommige gevallen staat er iets extra’s op. Zoals een Stamp (stempel) van een set of event, of een bepaalde code achter de naam van de Pokemon. Denk dat aan GX of Vmax. Dit zijn speciale kenmerken waar we in een ander artikel binnenkort dieper op in gaan.

In elk geval kan je met onze anatomie van een Pokemon kaart voortaan alle belangrijke symbolen en kenmerken herkennen om de waarde van je Pokemon kaart te bepalen.

Scroll naar boven