Kocht Logan Paul voor 3,5 miljoen dollar nep Pokemon kaarten?

Even geleden gaven we het al aan, de bekende Youtuber Logan Paul had voor ruim 3,5 miljoen dollar een aantal boosterboxen gekocht. Maar zoals het nu (b)lijkt, zijn deze 1st edition boxen ge-resealed. Dit betekent dat de doos welliswaar echt is, maar de inhoud ervan bestaat uit opnieuw verpakte en/of open gemaakte boosters.

Logan Paul heeft inmiddels aangegeven dat hij de boosterboxen samen met experts van BBCE, het bedrijf dat de authenticiteit van de doos in de eerste plaats bevestigde.

Prijs 72 duizend dollar naar 3,5 miljoen in een paar maanden

De doos is slechts enkele maanden op de markt en werd in maart dit jaar voor het eerst aangeboden op eBay. Daar werd hij uiteindelijk voor 72 duizend dollar verkocht. De verkoper gaf verschillende redenen op hoe hij aan de doos kwam (gevonden, gekregen) en viel daarmee in negatieve zin op. Toch was iemand bereid hem dus voor 72K te kopen.
Daarna ging het snel. De doos werd doorverkocht voor een onbekend bedrag aan een Amerikaan, die het vervolgens weer verkocht aan iemand voor 2,7 miljoen dollar. Die persoon verkocht het uiteindelijk voor 3,5 miljoen dollar aan Logan Paul. En nu blijkt de doos dus geresealed te zijn!

De red flags: waarom lijkt deze boosterboxen nep te zijn?

Op de site Pokebeach is meer te lezen over waarom de Pokemon community denkt dat de doos en de boosterboxen geresealed zijn, maar in het kort komt het hier op neer:

  1. Het label (en de streepjes code op de doos klopt niet. De product code vermeld “WOC060331E“, waar dit normaal “WOC06033” dient te zijn.
  2. De tekst die erbij staat komt ook niet overeen met de streepjescode.
  3. Het label te donker. Na al die jaren (ruim 20 jaar) zijn de originele labels verkleurd en bijna niet leesbaar.
  4. Het lettertype op het label is anders dan bij bekende dozen.
  5. Het tape om de doos lijkt na gemaakt, zit verkeerd en vertoont een ander font.
Origineel label op een Base set box
Label op de doos van Logan Paul

Let wel, dit zijn alleen nog maar red flags aan de buitenkant van de doos! Op dit moment is er niet bekend wat er in de doos zit, maar zoals Logan Paul dus aangaf, gaat hij de doos binnenkort open maken. We houden het uiteraard nauwlettend in de gaten, maar ga er vanuit dat de inhoud niet de waarde van 3,5 miljoen dollar heeft.

Wil je meer weten over deze 1st Edition box? Check dan onderstaande YT film waarin een bekende Pokemon collector (Rattle) haarfijn uitlegt wat er mis is….

Scroll naar boven