Je Pokemon kaarten laten taxeren vanaf €9,99

Wanneer je een waardevolle Pokemon kaart bezit, kan je deze laten graden (taxeren) bij PSA, SGC of BCG. Maar, dit is best kostbaar. Je betaalt per kaart ongeveer 100 euro (inc afwikkeling zoals opsturen). Daarnaast is het ook zo, hoe meer de Pokemon kaarten waard zijn, hoe hoger het bedrag dat je afdraagt aan PSA of BCG. Tenslotte is het graden van Pokemon kaarten nu zo populair dat zowel PSA als BCG haar voorwaarden en levertijden (tot 9 maanden!) heeft aangepast, en SGC haar prijzen per kaart (van 25 dollar naar 75 dollar). Kortom, graden heeft alleen zin als je bijna zeker weet dat je Pokemon kaart een mooie waarde heeft. Wij krijgen dagelijks mailtjes van lezers of we hun Pokemon kaarten willen pre-graden, of hun kaarten het waard zijn om naar PSA of BCG te sturen of dat ze beter het geld in hun zak kunnen houden. In de meeste gevallen deden we dit snel op basis van onze eigen methode. Omdat het aantal verzoeken echter dagelijks groeit, hebben we op veler verzoek een nieuwe dienst in het leven geroepen: Je Pokemon kaarten PSA & BCG pre-graden.

Dit betekent dat wij op basis van ons eigen 10 stappen jouw Pokemon kaarten online taxeren. Op basis van jouw foto’s van de voor- en achterkant van je Pokemon kaarten maken wij een professioneel rapport op.

Met een Pokemonkaart Pre-grade cijfer en uitgebreide analyse. Op basis van deze pre-grading kan jij dan de afweging maken je Pokemon kaarten wel of niet naar PSA of BCG te sturen. Omdat we deze dienst voor iedereen toegankelijk willen maken, hanteren we zeer lage kosten: slechts € 9,99 per kaart.

Waar kijken we naar bij het graden van je Pokemon kaart?

Bij het taxeren of pre-graden van je kaart kijken we naar de volgende punten:

 1. Set / Serie / Common, Uncommon, Rare, Rare Secret
 2. Promo, 1st edition, shadowless
 3. Hoekjes
 4. Centering
 5. Randen (whitening)
 6. Bleeding (Holo Pokemon kaarten)
 7. Vlekken, krassen
 8. Vouwlijnen
 9. Printlijnen
 10. Achterkant

Al deze punten krijgen een score en een korte toelichting. Op basis van deze score komt er en gemiddelde score uit, dit bepaalt de verwachtte grading score die je zou halen als je de kaart stuurt naar PSA, SGC of BCG. Ook geven we een verwachtte waarde van de Pokemon kaart af als deze gegrade is.

Hoe werkt online pre-graden?

 1. Plaatsing order –> Je koopt een van de opties om je Pokemon kaarten te laten graden
 2. Insturen foto’s –> Direct na betaling ontvang je een e-mail met het verzoek duidelijke foto’s te sturen van voor- en achterkant van de Pokemon kaart. Je kan ook op deze pagina kijken hoe je je foto’s voor pre-grading moet aanleveren.
 3. Analyse en rapportage –> Wij analyseren je Pokemon kaart obv 10 punten en stellen een pre-grade rapport op. Deze ontvang je in je inbox.
 4. Advies –> In het rapport staat een cijfer en een verwachte waarde. Jij bepaalt vervolgens zelf of je de Pokemon kaart laat graden of niet.

De voordelen van online taxeren / pre-grading door Pokemonkaart.nl

 • Binnen 2 werkdagen jouw Pokemon kaart getaxeerd
 • Verzenden niet nodig, alles gaat online
 • 20 jaar ervaring met waarderen van Pokemon kaarten
 • Specialist in in- en verkoop van Pokemon kaarten
 • Beslis op basis van ons rapport of je 150 euro gaat spenderen aan het graden van je Pokemon kaarten
 • Nu tijdelijk voor slechts € 9,99 per kaart

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn Pokemon kaart getaxeerd is?

Het daadwerkelijk taxeren door bedrijven als PSA, BCG of SGC duurt ongeveer 6 tot 12 maanden. De online pre-grading door Pokemonkaart.nl duur 2 werkdagen.

Is de grading van Pokemonkaart.nl een officiële grading?

Op basis van onze pre-grading krijg je een rapport en een cijfer. Je kunt vervolgens zelf beslissen of je je kaart officieel wil laten taxeren. De taxatie dat Pokemonkaart.nl voor je doet, resulteert in een advies, dat je al dan niet kan gebruiken bij het laten graden/taxeren of verkopen van je Pokemon kaarten.
We bepalen daarbij op basis van ons 10-punten systeem de potentiële waarde van je Pokemon kaart, en de verwachtte grading die een PSA of andere partij aan je kaart zou kunnen geven. Daarnaast gebruiken we hetzelfde systeem als we op Pokemonkaart.nl gebruiken om kaarten van waarde te voorzien. Dit gebeurt op basis van ervaring, analyses en (API) data van verschillende platformen. In de praktijk kan de pre-grading afwijken van de uiteindelijke grading door PSA, BCG en SGC.

Waarom is Pokemonkaart.nl de goedkoopste van Nederland als het om pre-grading gaat?

Allereerst hoef je je Pokemon kaart niet fysiek op te sturen. Ten tweede willen we iedereen de kans geven zijn potentiële waardevolle kaarten te laten pre-graden, zonder dat dit meteen heel duur is.

Hoe lang is de potentiële waarde die jullie aan mijn Pokemon kaart geven geldig?

De markt van verkoop en aankoop van Pokemon kaarten verandert snel. Sommige kaarten zijn nu 3x zoveel waard als een jaar geleden. De potentiele waarde en Pre-grading cijfer heeft daarom een beperkte houdbaarheidsdatum. In de regel is dit 2 a 3 maanden.

Zodra wij jouw foto’s binnen hebben, gaan we voor je aan de slag. Binnen 2 werkdagen heb je jouw persoonlijke en uitgebreide online taxatie rapport in je inbox. Jij bepaalt vervolgens zelf of je de kaarten naar PSA of BCG stuurt.

Scroll naar boven