Pre-grading: welke foto’s moet je aanleveren?

Om een goede grading of pre-grading te doen zijn goede scherpe foto’s van groot belang. Lever daarom altijd de juiste foto’s aan, waarbij de kaart niet in een sleeve of toploader zit. Lukt het niet om ze te versturen vanwege de grootte van de foto’s? Stuur ze dan via WeTransfer naar ons. Altijd onder vermelding van je bestelnummer. Dit nummer kan je in je ontvangst e-mail vinden.

Voorkant

Een duidelijke foto waar de gehele voorkant van de Pokemon kaart te zien is. Dit wordt niet alleen gebruikt om naar de staat van de kaart te kijken, maar ook om de centering te bepalen.

Achterkant

Een duidelijke foto waar de gehele achterkant van de Pokemon kaart te zien is zodat centering en het oppervlakte goed geïnspecteerd kan worden.

Pokemon – schuin

Een foto van de Pokemon terwijl de kaart gekanteld is. Hierdoor zijn eventuele krassen en andere oneffenheden beter te zien.

Pokemon – recht

Een (ingezoomde) foto waar de gehele voorkant van de Pokemon kaart te zien is. Dit kan vlekken en krassen tonen, maar ook printlijnen.

Hoekjes – voor & achter

De hoekjes bepalen een groot gedeelte van de waarde van de kaart. Zorg dus voor goede foto’s van de voorkant en de achterkant van de hoekjes.

Zijkanten

De zijkanten van de Pokemon kaarten laten vaak de eerste slijtages zien (whitening) en bepaalt voor een groot deel de waarde.

Scroll naar top