Scarlet & violet tcg: de nieuwe Pokemon serie die in 2023 uitkomt

Na ruim 2 jaar zal Sword & Shield zijn opvolger zien: Scarlet & Violet. Deze 9de Gen Pokemon zal eind dit jaar eerst op de Game Consoles verschijnen om dan uiteindelijk in februari 2023 ook als Trading Cards op de markt komen. En met de introductie van deze nieuwe serie zullen er ook weer nieuwe Pokemon’s het leven zien. Uit een interview met Atsushi Nagashima, eindverantwoordelijk bij Creatures Inc. werd al duidelijk dat de nieuwe Serie vooral gericht zal zijn op het speelelement van de TCG kaarten. Er zullen nieuwe regels en moves worden geïntroduceerd, en Pokemon EX zullen hun herintreden doen. Maar, zo werd verzekerd, de verzamelaars van Pokemon kaarten zullen niets te kort komen. De nieuwe kaarten zullen er weer prachtig uit zien.

Check deze video, gereleased door Pokemon, om alvast een indruk te krijgen:

De eerste twee kaarten uit de Scarlet & Violet Serie zijn daarmee bekend. Koraidon EX en Miraidon EX zullen dus de nieuwe Pokemon zijn die op de kaarten verschijnen.

1e afbeelding van de nieuwste Scarlet & Violet kaart: Koraidon EX
En nog een nieuwe Scarlet & Violet kaart: Miraidon EX

Naast deze twee nieuwe kaarten, valt uit de video hierboven ook op te maken dat Lucario EX, Magnezone EX en Mimikyu EX onderdeel zullen zijn van de eerste Scarlet & Violet (Base) set. Check het screenshot maar dat we maakte:

Deze 3 Pokemon zullen ook als EX verschijnen in Scarlet & Violet

Verder is er nog weinig bekend over deze nieuwste Set, behalve dat als trainers Nemona, Professor Sada en Professor Turo van de partij zijn. Hier zijn nog geen kaarten van uitgelekt, maar omdat deze karakters ook in de aanstaande game Scarlet & Violet voorkomen, kunnen we hier wel van uit gaan.

Professor Sada & Turo

We zullen de diversen bronnen nauwlettend in de gaten houden. Zodra we meer info, previews of screenshots van kaarten hebben, zullen we hier op Pokemonkaart.nl over berichten. Houd onze site dus goed in de gaten.

Scroll naar boven